Bewustwording

Hoe vaak zijn we ons bewust van wat we doen?

Vaak leven en doen we alles op de 'automatische piloot', zonder ons bewust te zijn van wat we doen en waarom we keuzes maken.

Ons gedrag is vaak een aaneenschakeling van patronen, een leefritme.

Om je gedrag te veranderen is er eerst een 'bewustwording' nodig. Even, samen met iemand, kritisch kijken naar ons doen en laten, naar welke keuzes we maken.

 

Mensen krijgen vaak vanuit het werk een gezondheidscheck (pmo) aangeboden, vervolgens krijg je de uitslagen en dan...?

Het is echt een meerwaarde voor jezelf en de werkgever, dat er een vervolg stap wordt gemaakt na zo'n onderzoek, want dan gebeurt/ verandert er iets, wat leidt tot een gezondere leefstijl en dus meer vitaliteit.

 

Lijfstijlcoaching kijkt graag even met je mee, naar hoe je huidige leefstijl is en wat je zou willen & kunnen veranderen. Dit kan zijn op het gebied van bewegen, roken, alcohol, voeding & ontspanning (BRAVO thema's) Dit zijn diverse gebieden waarin begeleiding mogelijk is, hierbij kun je denken aan: voedingsadvies, productkeuzes, meer bewegen in dagelijks leven, minder zitten tijdens werkdagen, bewuster omgaan en matigen van alcoholgebruik, meer balans tussen werk & privé, wat brengt rust/ ontspanning en stoppen met roken.